IMDb'ye göre bu yılın en çok izlenen ve beğenilen yapımlarının listelerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

IMDb, 2021’in en iyi 10 filmini ve dizisini açıkladı. Listede genelde Marvel ve DC Comics tarafından yapılan uyarlamalar ağır basıyor. Filmler arasında 2021'e damgasını vuran Dune zirveyi aldı. Dizilerde ise Marvel yapımı olan WandaVision ilk sırada yer alıyor. 

IMDb’ye Göre 2021’in En Popüler 10 Filmi

1. Dune: Çöl Gezegeni 

2021 yılının en çok izlenen filmi Dune: Çöl Gezegeni, 1965 yılında Frank Herbert tarafından yazılan "Dune" romanından uyarlandı. Yönetmenliğini ise, son yıllarda Blade Runner 2049, Sicario ve Arrival gibi yapımlarla sinema sektörüne damgasını vuran Denis Villeneuve yaptı. Filmin müzikleri de ünlü film müziği bestecisi Hans Zimmer tarafından yapıldı. 

Film ile ilgili detayları "Dune: Çöl Gezegeni 2021" isimli yazımızda okuyabilirsiniz. 

2. The Suicide Squad

Geride bıraktığımız yılın en fazla izlenen ikinci filmi bir DC Comics yapımı. Belle Reve hapishanesindeki süper kötüler Harley Quinn, Bloodsport, Captain Boomerang, King Shark, Savant, Ratcatcher, Javelin, Blackguard ve Peacemaker, düşmanla dolu Corto Maltese adasına bırakılan süper gizli Görev Gücü X'e katılıyor. Film, vizyona girdiği ilk 10 gün içinde yaklaşık 4 milyon izlenme aldı.

3. Eternals

Marvel'ın çizgi romanından uyarlanan film, kozmik güçler ve kadim tanrılar gibi konuları işliyor. Filmde Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Kit Harington, Richard Madden, Gemma Chan, Barry Keoghan ve Dong-seok Ma gibi ünlü isimler yer alıyor. Eternals, 2021'de Hollywood Eleştirmenler Birliği Film En İyi Görsel Efekt Ödülü'ne aday gösterildi.

Filmin tüm ayrıntılarına "Eternals (2021)" isimli yazıdan ulaşabilirsiniz. 

4. Mortal Kombat

Aynı isimli ünlü dövüş oyunundan uyarlanan yapım, Cole Young’ın değişik dünyalardan kişilerle yaptığı ölümcül savaçı anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Simon McQuoid yapmış. Başrolünde ise Lewis Tan oynuyor. Dizi yayınlandığı ilk 15 günde 5.5 milyona yakın izlenme aldı. Bu sayı HBO Max için bir rekordu.

5. Zack Snyder’s Justice League

2017 yılında çıkan Justice League filmi, yönetmen Zack Snyder tarafından tekrar yorumlandı. 2017’deki film çekimleri esnasında yaşanılan bir olay sebebiyle Snyder ayrılmış ve ilk filmin yönetmenliğini Joss Whedon yapmıştı. HBO Max’te yayınlanan bu versiyon, Snyder'ın hayranlarının baskısı olarak doğdu. 

6. Godzilla vs Kong

Godzilla: Canavarlar Kralı ve Kong: Kafatası Adası'nın devam filmi olan yapım, Adam Wingard tarafından yönetildi. Başrollerde Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry gibi isimler yer alıyor. Warner Bros., filmin lansmanından bu yana HBO Max'teki diğer tüm film veya şovlardan daha geniş bir izleyici kitlesine sahip olduğunu söyledi.

7. Black Widow

Marvel Sinematik Evreni'nin 24. süper kahraman filmi olan Black Widow, Natasha Romanoff'un daha önce hiç şahitlik etmediğimiz ailesine ve hayatına odaklanıyor. Baş karakteri Scarlett Johansson canlandırıyor. Yönetmenliğini ise Cate Shortland üstleniyor. Filmin ayrıntıları buradaki yazımızda. 

8. Army of the Dead

Army of the Dead, Zack Snyder'ın Shay Hatten ve Joby Harold ile birlikte yazdığı 2021 Amerikan zombi soygunu filmi. Filmde Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Tig Notaro, Raúl Castillo, Huma Qureshi ve Garret Dillahunt'tan oluşan bir oyuncu ekibi bulunuyor. 

9. Cruella

Film, Dodie Smith'in 1956 tarihli 101 Dalmaçyalı romanındaki Cruella de Vil karakterine dayanıyor. 101 Dalmaçyalı serisinin üçüncü canlı aksiyon uyarlaması. Baş karakter olarak Emma Stone yer alıyor. 1970'lerin punk rock hareketi sırasında Londra'da geçen film, hevesli bir moda tasarımcısı olan Estella Miller'ın, onu Cruella de Vil olarak bilinen, geleceği parlak bir moda tasarımcısı olmaya götürecek yolu keşfetmesini anlatıyor. Ayrıntılı inceleme "Cruella" isimli yazıda. 

10. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi ve 10 Halka Efsanesi, Marvel sinematik evrenine yeni dahil oldu. Steve Englehart tarafından yazılmış hayali çizgi roman karakterinden uyarlandı. Yapımın yönetmenliğini Destin Daniel Cretton üstlendi. Filmin detaylı bilgilerine buradaki yazıdan ulaşabilirsiniz. 

IMDb’ye Göre 2021’in En Popüler 10 Dizisi

1. WandaVision

2021 yılının en çok izlenen dizisi WandaVision, Disney+ için Jac Schaeffer tarafından oluşturuldu ve 2021'de dijital platformda gösterime girdi. Marvel'ın Vision veWanda Maximoff / Scarlet Witch hikayesine dayanıyor ve Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı. 

2. Loki

Marvel'ın Loki karakterini işleyen dizi de WandaVision gibi Disney+ için yapıldı. Michael Waldron tarafından oluşturuldu. Dizinin zaman periyodu ise "The Avengers" ve "Avengers: Endgame" arasında geçiyor. 

3. Squid Game

2021'e damgasını vuran dizilerden biri de Kore yapımı Squid Game'di. Gösterime girdiği andan itibaren dünyanın gündemine oturdu ve milyonlar tarafından izlendi.  Filmin yazarlığını ve yönetmenliğini Hwang Dong-hyuk üstlendi. Dizinin detaylı incelemesini buradaki yazımızda bulabilirsiniz. 

4. The Falcon and the Winter Soldier

Marvel karakterlerinin yer aldığı film, Kaptan Amerika'nın arkadaşı Bucky Barnes'e odaklanıyor. Mini dizi Malcolm Spellman tarafından oluşturuldu. Sebastian Stan ve Anthony Mackie ise başrollerde. Yapım yayınlandığı tarihten bu yana 5 Emmy Ödülü adaylığı aldı.

5. Bridgerton

Squid Game’den sonra Netflix’in 2021 yılında en çok izlenen dizisi Bridgerton oldu. Dizi, Julia Quinn’in 8 kitaplık ünlü romanından esinlenerek uyarlandı. Dönem dizisinde yönetmenliği Shonda Rhimes üstlenirken başrolleri Rege-Jean Page ve Phoebe Dynevor paylaşıyor. Yapım hakkında daha fazla ayrıntıyı "Bridgerton" isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

6. The Walking Dead

Bugün 11 sezona sahip olan The Walking Dead dizisi, ilk olarak 2010 yılında yayınlanmaya başlamıştı. Geçtiğimiz yıl gelen son sezonuyla izleyiciyi tekrar kendisine odakladı ve yılın en çok izlenen yapımları arasına girmeyi başardı. Frank Darabont tarafından yazılan ve yönetilen dizinin Altın Küre ve Yazarlar Birliği Amerika Ödülleri için adaylığı bulunuyor. 

7. Mare of Easttown

HBO için Brad Ingelsby tarafından oluşturulan Mare of Easttown dizisinin yönetmenliğini Craig Zobel yaptı. Kate Winslet'ın baş karaktere hayat verdiği yapım Emmy Ödülleri'nde 16 adaylık aldı ve 4 ödül kazandı. 

8. Shadow and Bone

Amerikan fantastik dizisi Eric Heisserer tarafından Netflix için geliştirildi. Hikayenin kurgusu ise Amerikalı yazar Leigh Bardugo'nun yazdığı kitap serisine dayanıyor. Dizinin ilk sezonu yayınlandıktan sonra 28 günde dünya çapında 55 milyondan fazla izlenme aldı. 

9. Cobra Cai

Cobra Kai bir Amerikan dövüş sanatları komedi-drama dizisi. Netflix'te 4. sezonu yayınlanacak olan dizi, The Karate Kid filmlerinin devamı niteliğinde. Başrollerinde 
Ralph Macchio ve William Zabka yer alıyor. Yapımın yayınlandığı tarihten günümüze kadar 21 ödül adaylığı bulunuyor. 

10. Lucifer

 The Sandman çizgi roman serisinden ilham alınarak yaratılan dizi, 6. sezonu ile final yaptı. Başrollerinde Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D. B. Woodside, Lesley-Ann Brandt ve Scarlett Estevez oynuyor. 2016 yılından bu yana dizi 14 ödüle aday gösterildi ve bunlardan üçünü kazandı. 


BENZER YAZILAR

Sen Aydınlatırsın Geceyi

“İnsan endişeden yaratılmıştır” Euripides. Onur Ünlü'nün en iyi filmlerimden biri olan ''Sen Aydınlatırsın Geceyi'' filmini ve anlatılmak istenenleri inceledik.

Netflix Temmuz Ayı Programı

Netflix Temmuz Ayı programında hangi dizilerin yeni sezonları geliyor? Hangi filmler listede yerini alacak?


Paylaş