Bu yıl 94. kez düzenlenen Oscar Ödülleri için 10 farklı kategorideki aday filmler açıklandı. Listede Türk yapımı bir film de var.

94. Oscar Ödülleri kapsamında kısa liste duyuruldu. Açıklanan kategoriler arasında En İyi Görsel Efekt, En İyi Kısa Metraj Belgesel, En İyi Uluslararası Film, En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı, En İyi Kısa Film, En İyi Uzun Metraj Belgesel, En İyi Özgün Film Müziği ve En İyi Kısa Animasyon bulunuyor. 

Bu yıl En İyi Kısa Film alanında yarışacak yapımlar arasında bir Türk filmi de var. Serhat Karaaslan'ın Suçlular (The Criminals) filmi de bu kategoride değerlendirilecek. 

Yazımızda kategorilere göre kısa listede yer alan filmlere ve The Criminals filminin detaylarına ulaşabilirsiniz. 

2022 Oscar Ödülleri Açıklandı

2022'de 94'üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri, Los Angeles’taki Dolby Theatre'da yapılan törende sahiplerine ulaştı. Ödül töreni ile ilgili detayları buradaki yazımızdan bulabilirsiniz. 

94. Akademi Ödülleri: 2022 Oscar Ödülleri

Akademi Ödülleri ya da bilinen adıyla Oscar Ödülleri, film sektöründe sanatsal ve teknik başarılar sonucu verilen bir ödül dizisi. Kaliforniya merkezli Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından yılda bir kez veriliyor ve sinema endüstrisinde uluslararası bir başarı göstergesi olarak kabul ediliyor. 

2022 yılında 94.'sü düzenlenecek olan ödül töreninde 1 Mart ve 31 Aralık 2021 arasında yayımlanan filmler değerlendirilecek. On farklı kategoride adaylık için yarışacak filmlerin kısa listeleri 21 Aralık 2021'de açıklandı. Asıl adaylar ise 8 Şubat 2022'de açıklanacak. 

2022 Oscar Ödülleri Töreni Yeniden Sunucu İle Yapılacak

3 yıldır sunucusuz olarak gerçekleştirilen Oscar töreni, bu yıl eskiye dönerek tekrar sunuculu olarak gerçekleştirilecek. Amerikan ABC Kanalında canlı olarak yayınlacak ödül töreninde Tom Holland’ın sunucu olacağı konuşuluyor. Holland, bu görevi istediğini daha önce bir ropörtajında açıklamıştı. 

Geçtiğimiz yıllarda Oscar Ödüllerini sunan son kişi ise Jimmy Kimmel'di. 2017 ve 2018 yıllarında üst üste iki kez töreni sunmuştu.

2022 Oscar Ödülleri Ne Zaman

Ödüllerin 27 Mart 2022 tarihinde verilmesi planlanıyor. 

2022 Oscar Ödülleri Nerede Yapılacak

Bu yıl Oscar Ödül Töreni Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda yapılacak. Tören Amerikan ABC Kanalında canlı olarak da yayınlacak. 

2022 Oscar Adayları

İşte kategorilere göre açıklanan tüm kısa liste adayları:

Oscar 2022 En İyi Uluslararası Film Adayları

Oscar 2022 En İyi Görsel Efekt Adayları

Oscar 2022 En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı Adayları

Oscar 2022 En İyi Ses Adayları

Oscar 2022 En İyi Özgün Film Müziği Adayları

Oscar 2022 En İyi Özgün Şarkı Adayları

Oscar 2022 En İyi Uzun Metraj Belgesel Adayları

Oscar 2022 En İyi Kısa Metraj Belgesel Adayları

Oscar 2022 En İyi Kısa Animasyon Adayları

Oscar 2022 En İyi Kısa Film Adayları

Suçlular (The Criminals) Filmi - Serhat Karaaslan

2021 Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve Vimeo Jürisi En İyi Yönetmen Ödülleri ile Jüri Özel Ödülü'nü kazanan The Criminals filmi, ulusal ve uluslararası festivallerde birçok farklı ödüle layık görüldü. Oscar Ödülleri'nde En İyi Kısa Film kategorisine aday olan 145 film arasından, 15 filmlik kısa listeye girmeyi başardı. 

Başrollerinde Lorin Merhart, Erdem Şenocak, Deniz Altan ve Ercan Kesal yer alıyor. Anadolu’nun küçük bir kasabasında geçen film, bir gece yarısı romantik bir gece geçirmek isteyen Emre ve Nazlı'nın evlilik cüzdanları olmadığı için otellere giremediği bir geceye odaklanıyor. 

The Criminals 2021 Fragman - Serhat Karaaslan

2021 yılında Oscar'a aday filmler hangileriydi? 93. Oscar adayı filmleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.


BENZER YAZILAR

Sinemada Bilimkurgunun Başlangıcı: Georges Méliès

Filmlerinde kullandığı prodüksiyon dizaynıyla ve anlattığı hikayelerle, bilimkurgu ve fantastik türünün sinemadaki ilk temsilcilerinden Georges Méliès.

2021 Oscar Adayı Filmler: 93. Oscar Adayları Tam Liste

2021 Oscar Adayları hangi filmler oldu? 93. Oscar Ödülleri adaylarının tam listesi ve özetleri


Paylaş