Soğuk kış günleri ve evlerden çıkmanın zorlaştığı zamanlar yaklaşırken, sevdiklerinizle ortak film izleyebileceğiniz uygulamalar.

Çoğumuzun evde olduğu bu günlerde, sevdiklerimizle beraber film izleme keyfine ara vermemize gerek yok. Zoom, Teleparty, Scener gibi birçok uygulama, birlikte film, dizi, YouTube videosu gibi içerikleri senkronize bir şekilde izleyebilmemiz için tasarlanmış.

Zoom, Google Meet, Houseparty, Skype…

İlk seçenekler, çoğumuzun halihazırda iş görüşmeleri, dersler, arkadaşlarla konuşmak vb. için kullandığı görüntülü konuşma uygulamaları. Bu uygulamalarda Screen Share özelliği ile kullanıcılardan biri ekranını paylaşabiliyor, böylece diğer kullanıcılar o kişinin ekranındakileri eş zamanlı olarak izleyebiliyor ve duyabiliyor. Uygulamaların mobil versiyonları da olmasına rağmen, ekran paylaşma özelliğini telefonlardan kullanmak maalesef mümkün değil; uygulamaları bilgisayar üzerinden internet tarayıcısı veya masaüstü uygulamadan girerek kullanmak gerekiyor.

Bu seçeneklerin, kullanımı kolay ve çoğunluğun zaten alışık olduğu programlar olması, tercih edilmeleri için bir sebep oluyor, fakat özellikle uzun süreli içerikler izlemek istendiği zaman kullanıcılar görüntü ve ses problemleri yaşayabiliyor.

Netflix Party / Teleparty

Teleparty (eski adıyla Netflix Party); geliştirilmiş yeni versiyonuyla Netflix, HBO, Disney+ ve Hulu platformlarını destekleyen bir Google Chrome uzantısı. Şu ana kadar 10 milyonun üzerinde indirilen uzantıyı, Chrome Web Store’dan yükleyerek bu platformlardaki içerikleri sevdiklerinizle senkronize bir şekilde izleyebilirsiniz. Bunun için, seçtiğiniz platforma girip izlemek istenen filmi veya diziyi başlattıktan sonra uzantılardan Teleparty’yi seçerek “Teleparty Başlat” butonuna basmak yeterli oluyor.

Link yollayarak davet ettiğiniz arkadaşlarınızla, size özel oluşan Teleparty odasında sohbet kutucuğu aracılığıyla filmi izlerken bir yandan sohbet etmek de mümkün. Böylece kullanıcılar, birbirlerinin tepkilerini de eş zamanlı olarak görme fırsatı buluyor. Bu alternatifin tek dezavantajı, internet tarayıcısı ve uyumlu olduğu platformlar açısından sınırlı olması: Teleparty şu an için sadece Chrome üzerinden ve sayılı platformlarla uyumlu şekilde çalışıyor. Ayrıca, uzantının çalışması için tarafların hepsinin kullanılan platforma Premium üyeliğe sahip olması gerekiyor. Örneğin, izlenecek içerik Netflix’te ise izleyen herkes Premium Netflix üyeliği satın almalı.

Teleparty Nasıl Kullanılır

Scener

Scener ise yine Teleparty benzeri bir uygulama, fakat birkaç ekstra özelliği daha beraberinde getiriyor. Scener’ı kullanarak özel, herkese açık veya ileri zamanlı izleme partileri düzenlemek mümkün; bu partilere katılmasını istediğiniz kişileri, sadece bir link yollayarak kolayca davet edebiliyorsunuz. Teleparty’ye ek olarak Scener’da sadece sohbet kutucuğu yok, kamera ve mikrofon açarak da katılımcılar aralarında hem görüntülü hem de sesli olarak haberleşebiliyor. Parti başlatmak veya başka birisinin partisine katılmak için e-posta adresiyle kolayca kaydolunması yeterli oluyor.

Scener, daha iyi çalışması için uzantısının da indirilmesini tavsiye ediliyor ve Teleparty gibi şimdilik sadece Google Chrome üzerinden hizmet veriyor. Scener’ın desteklediği platformlar ise YouTube, Netflix, Amazon Prime, Vimeo, HBO, Disney+ ve Hulu; bu uzantının kullanılabilmesi için de katılımcıların kullanılan platforma Premium üyeliğinin olması gerekiyor.

Scener Nasıl Kullanılır

MetaStream

MetaStream, şu an hala Beta sürümünde olan ve elinden neredeyse her iş gelen bir alternatif. Chrome ve Firefox aracılığıyla indirilebilen uzantıyı açtıktan sonra Start Session butonuna basarak oturum başlatılabiliyor. Oturum başladığı zaman, kullanıcıların önüne üç pencere açılıyor: oturumdaki kullanıcılar listesi, sırada izlenecekler listesi ve konuşma kutucuğu. Kullanıcılar oturuma ekranda beliren link aracılığıyla davet edilebiliyor ve başka kullanıcılar katıldıkça isimleri kullanıcılar sekmesinde görünüyor. Katılımcılarla konuşma kutucuğu aracılığıyla sohbet ederken izlemek için sıraya farklı film, dizi ve videolar eklemek de mümkün.

MetaStream’i diğer alternatiflerden ayıran özelliği, çok fazla platformu desteklemesi ve hatta girilen çoğu URL’yi oynatabilmesi: herhangi bir sitenin linkini yazdığınız zaman, uzantı sitedeki medyayı algılayarak onu oynatmaya başlıyor. Bu alternatifin dezavantajı ise hala beta sürümünde olduğu için zaman zaman bazı sıkıntılar ve hatalar çıkarması, fakat yazılımcıları sitenin üzerinde değişiklikler yaparak her gün geliştirmeye devam ediyor.

MetaStream Nasıl Kullanılır

TwoSeven

TwoSeven alternatifi ise birçok platformu destekleyerek yayın akışı yapmaya izin veriyor. E-posta adresiyle kaydolup uzantıyı indirerek alternatifi kullanmaya başlamak mümkün. TwoSeven’ın şu an desteklediği platformlar, YouTube, Netflix, Amazon Prime, Hulu, Disney+, HBO, Apple TV, Vimeo ve çok daha fazlası… Bu platformlara ek olarak kullanıcılar isterlerse açılan pencerenin üst kısmındaki Share Screen butonunu kullanarak ekranlarını paylaşabiliyor, isterlerse Web butonundan istedikleri bir web sitesine geçiş yapabiliyor, isterlerse Personal butonunu kullanarak katılımcılardan birinin bilgisayarındaki içeriği sisteme yükleyerek hep beraber seyredebiliyorlar.

Bu alternatifte de ekranın sağ tarafında açılan sohbet kutucuğundan diğer katılımcılarla sohbet etmek veya kamera ve mikrofon açarak görüntülü ve sesli haberleşmek kolaylıkla sağlanabiliyor. Birçok platformu desteklemesine rağmen, bu alternatifin belki de diğerleri kadar tercih edilmemesinin sebebi ise saydığımız bazı özellikleri için Premium üyelik satın almayı zorunlu kılması.

TwoSeven Nasıl Kullanılır

Kaynaklar:

https://www.netflixparty.com/

https://www.scener.com/

https://getmetastream.com/

https://twoseven.xyz/


BENZER YAZILAR

La Casa de Papel

Netflix'in başarılı yapımlarından biri olan La Casa de Papel, konusu, karakterleri ve aldığı ödüller.

Korku Filmi Severlere Başarılı İki Film Tavsiyesi

Özgün konuları, başarılı kurguları ve görsel efektleriyle korku türüne adını altın harflerle yazdıran film önerilerini sizler için derledik.


Paylaş