Netflix'in en çok izlenen içerikleri, Volvo'nun yeni logosu, 67. Gilette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, Honda'nın Gebze fabrikası, Virgin Hyperloop yeni kapsül konsepti ile ilgili haftanın güncel haberleri.

Netflix'in En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri Açıklandı

Code Konferansı'nda açıklamada bulunan eski Netflix CEO'su ve Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos, platformun en başarılı yapımları hakkında önemli gerçekleri paylaştı. Genellikle programların izlenme sayılarıyla ilgili veri paylaşmayan Netflix, ilk defa platformun en çok izlenen dizi ve filmlerini açıkladı. Code Conference’ta yapılan açıklamalara göre Netflix’in en çok izlenen dizisi Bridgerton, bugüne dek 82 milyon kullanıcının hesabından en az iki dakika boyunca izlenildi.

En Çok İzlenen Netflix Dizileri

En Çok İzlenen Netflix Filmleri

Volvo Logosunu Değiştirdi

Son yıllarda başlayan logo güncelleme trendine her gün yeni üreticiler katılıyor. Bu furyaya katılan son üretici ise Volvo. Şüphesiz logo markanın en önemli unsurlarından biri. Sonuç olarak logo, otomobil üreticisinin imajını ve kimliğini temsil eder. Bu tür değişikliklerden sonra markalar genellikle uzun yazılar yayınlıyor ancak Volvo o markalar gibi olmak istemiyor. Volvo'nun 97 yıllık tarihindeki yedinci logosu da bu bağlamda sessizce kamuoyuna duyuruldu. Tabi ki, herkes değişikliği fark etti. Marka logosu en son 2016 yılında, ön planda mavi ve gümüş tema ile değiştirilmişti.

Yeni tasarım ön planda siyah olarak sunuluyor. Tabi ki, daireler ve oklar hala var. Ek olarak, yeni 2D tasarım, 1959'dan 1969'a kadar kullanılan logoya benzerliği nedeniyle dikkat çekici. Bu yeni logoyu medyada ve şirket profillerinde görmemiz muhtemel. Ancak Volvo'nun yeni logosunun araçlarda kullanılıp kullanılmayacağını henüz bilinmemekte. Bu logo İsveçli üreticinin, diğer son logo değişiklikleri gibi minimalist bir yol seçtiğini gösteriyor.

Logo güncelleme trendi 2019 yılında Volkswagen ile başladı. Ardından Audi, Toyota ve Nissan gibi üreticiler katıldı. Volvo bu trendin en son oyuncusu oldu.

67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dünya spor tarihinin uzun yıllardır devam eden en büyük spor organizasyonlarından biri olan 67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni, Gillette-Milliyet iş birliğiyle Volkswagen Stadı'nda altıncı kez düzenlendi. Sporun Oscarları muhteşem gecede sahiplerini buldu. Başarılı milli jimnastikçimiz İbrahim Çolak, gecenin en çok beklenen ödüllerinden 67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödülünü kazandı.

Otomotiv Devi Honda 24 Senelik Devrini Sonlandırıyor

Honda, Türkiye’de 24 senelik üretim sürecini sona erdirerek Gebze'de bulunan fabrikasını kapattı. Türkiye'deki bu uzun devrini sona erdiren Honda, çalışanlarını ise asla mağdur etmedi. Otomotiv devi, işçilerin sadece tazminatını ödemekle kalmayarak bir de ikramiye sürprizinde bulundu.

Honda, 10 seneden az süredir fabrikada çalışmış olanlara 40 maaş kadar, 10 yıldan fazla süredir çalışanlarına ise 48 maaş kadar ikramiye verdi. Şirket ayrıca tüm çalışanlarına birer cumhuriyet altını hediye ederek sürprizlerine devam etmiş oldu.

Otomotiv devi Honda, 1997 yılından bu yana ülkemizde üretim yapmaktayken 24 senenin sonunda Türkiye devri sona ermiş oldu. Türkiye'nin bundan sonra Honda modellerini ithal etmesi gerekecek.

Honda'nın kapattığı fabrikayı ise milyarder Mehmet Rüştü Başaran tarafından HABAŞ grup satın aldı. Honda'nın İngiltere'de bulunan fabrikasından gelen ekipmanlarla beraber bu fabrikada, yerli hibrit otomobil üretmek amaçlanıyor.

Yaklaşık 24 yıldır Türkiye'de üretim yapmakta olan Japon otomotiv devi Honda, 2 yıl önce aldığı kararla beraber bu sene 28 Eylül'de Türkiye’de otomotiv üretimini sonlandırarak Gebze’deki fabrikasını kapattı. Honda, Gebze’deki fabrikasında Civic Sedan modelini üretiyordu. Maltepe'de bulunan yeni yönetim binasına taşınan Honda, artık Türkiye'de sadece pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonlarını yürütecek.

Virgin Hyperloop Yeni Kapsül Konsepti Hız Sınırlarını Zorluyor

Virgin Hyperloop, şehirlerarası yapılan yolcuklarda yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerin içinde saatte 1000 kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni bir kapsül konseptini video ile tanıttı. Bu yeni kapsüller konvoy halinde art arda seyahat edebiliyor.

Virgin Hyperloop geçen yıl yapmış olduğu ilk yolculu deneme sürüşünde saatte 170 kilometreye kadar hız sınırına ulaşılmıştı. BBC News ise bu soruyu Hyperloop'a ilettiğinde şirket "Hyperloop'u diğer modellerden ayıran püf noktası tam da bu. Çok sayıda insanı taşıyabilmek için fiziksel olarak tek parça halinde bulunan trenlerin aksine bizim kapsüllerimiz dijital olarak birbirine bağlı, yollardaki kamyon konvoyları gibi hareket ediyor.'' cevabını verdi.

Bu konseptin pratikteki aşamalarına dair hâlâ soru işaretleri bulunmakta. Bu soru işaretlerinden en büyüğü ise geniş vakumlu bir tüp ağı kurma maliyetine rağmen fiyatların havayolu veya demiryoluyla nasıl yarışabileceği sorusu.

Hyperloop, teknolojik gelişmelerden faydalanarak bu maliyetleri düşüreceğini ve bunun yanında kamu fonlarından yararlanacağını belirterek bu soruya yanıt veriyor.

Kaynaklar:

https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-gebze-deki-fabrikasini-24-yil-sonra-kapatan-honda-14434547/

https://www.milliyet.com.tr/skorer/67-gillette-milliyet-yilin-sporcusu-odulleri-sahiplerini-buldu-6608559

https://www.webtekno.com/netflix-en-cok-izlenen-filmler-diziler-eylul-2021-h115413.html

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-58324179

https://tr.motor1.com/news/536065/volvo-yeni-logo/amp/?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle


BENZER YAZILAR

Haftanın Gelişmeleri 23-29 Ağustos 2021

Apple'ın geliştirdiği çok konuşulacak sistem, belgeseli çekilen Ressam Bob, 2021 yılının en çok satan kitapları, tarihe geçen bir nükleer füzyon atılımı, Machu Picchu'nun şaşırtan gerçeği hakkında haftalık haber bülteni.

Bauhaus Nedir ?

Hem bir sanat akımı hem de eğitim kurumu olan Bauhaus nerede ve nasıl ortaya çıktı ? Günümüzün sanat anlayışını nasıl etkiledi?


Paylaş